keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Noniin, tästäpä lähtee sitten meidän bloggaaminen käyntiin! Tässä blogissa tarkastellaan meidän vanhuksen, eli Jamin (Saksanpaimenkoira, 13- vuotta) arkea ja ehkä enemminkin ruokavaliota. Olemme siis vasta ikään aloittaneet barffauksen kaikkien epäonnistuneiden kuivamuona kokeilujen lopputuloksena.

Jamilla on ollut kokeilussa monia monia eri merkkejä kuivamuonaa. Tähän saakka Royal Canin on ollut sopiva ja paras vaihtoehto kaiken kannalta, vatsa on pysynyt terveenä ja korvissa kroonistuneen hiivankin on saanut jollain tapaa kuriin. Kuitenkin nyt vanhemmiten erilaisia vaivoja on ilmennyt ja päädyin nyt sitten kokeilemaan tätä raakaruokintaa. Onhan se pitkään ollut jo mielessä, oikeastaan koko ajan kun Jami on miunun luonani asunut, mutta jotenkin en ole rohjennut alkaa yrittämään. Nyt kuitenkin uskaltauduin kokeilemaan. :)

Ensimmäinen raaka lisäys alkoi tällä viikolla, maanantaina. Raksuina meillä toimii tällä hetkellä Royal Canin German Shepherd,jota yritetään myös vaihtaa luonnollisempaan vaihtoehtoon. Kuivamuonan sekaan lisättiin maanantaina siis:
                         2 perunaa
                        150g liha-riistaseosta
                        1 kananmuna
                        1 naudan rustoluu
                        Kananmuna kuivamuonan sekaan aamulla+luu
                        liha-riistaseos ja peruna kuivamuonan sekaan illalla.

Maanantaina ja tiistaina sujui hyvin, mutta nyt keskiviikkona vatsa alkoi temppuilemaan... Kävin tänään eläinkaupassa ostamassa vähän täytettä pakastimeen siinä toivossa että kohta voidaan alkaa lisätä sekaan jotain muutakin, mutta takapakkia tuli. Noooh, onneksi ne pakasteet säilyvät vaikkei niitä heti käyttäisikään. Nyt vaan illalla maitohappobakteerit ruuan sekaan ja toivotaan parasta, jos huomiseen mennessä vatsa ei ole parempi, niin ei kai auta kun vähentää jotain pois.

Tässäpä lopuksi vielä melko tuoretta kuvaa blogin päätähdestä. :)

HUOMISEEN! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti